| Uživatel | Příspěvek |
|
|
|
Dobrý deň.
Môže mi niekto spoľahlivo vysvetliť ako rozlíšim roadster 418 od 420 keď auto nemá žiadny výrobný štítok?
Ďakujem.
|
|
|
|
|
Hlavní rozdíly jsou v objemu motoru a v rozměrech podvozku. Motory mají pětimístné číslo.
|
|
|
22.23 15.11.2011
| milan morava
| | |
|
|
|
Máte číslo motoru?Podle něj by se snad dalo určit víc.Nejlépe je auto vidět,Jana má ale pravdu. Navíc 418 má užší převodovku,slabší poloosy, první karoserie 418 měly dveře až dolů, přes prahy.Mnohdy je to složitější,než se dá popsat.Možná by pomohly fotky a popis rozměrů vozu. Mám nějaké díly z Populara 418 a oproti 420 jsou opravdu jiné.
|
|
|
|
|
ďakujem za reakcie.
viete aké majú byť hrubé poloosi a rozmery prevodoviek? kde nájdem podklady?
|
|
|
13.20 22.11.2011
| milan morava
| | |
|
|
|
Poloosa Populara 995 má sílu 24 mm.Poloosa Populara 418 má sílu 20 mm, je tedy slabší,což byl hlavní důvod, proč tyto poloosy už na nových prvních Popularech dlouho nevydržely. Celková délka polonápravy Populara 418 je 48 cm, ostatní Populary mají tuším přes 50 cm, podle modelu.Šířku převodovky modelu 418 přesně nevím, před několika dny jsem ji zrovna prodal, ale už na pohled je o dost užší než u např. Lidušky nebo OHV.
|
|
|
17.34 27.11.2011
| monte carlo
| | |
|
|
|
Na pravé straně rámu by mělo být výrobní číslo (pro případ, že není motor originál). Pak napsat do archivu Škoda Auto v Boleslavi. Pan Nachtman nebo paní Bečková.
|
|
|
|
|
Příspěvek upraven dne 6.36 – 28.11.2011 uživatelem Gusto
milan morava řekl/a:
milan morava:
No, je to ako som predpokladal, poloos má hrúbku 24 mm, polnápravu dlhä od prevodovky do oplechovanie brzdy 47 cm, čo by mohlo byť od 418, porovnal som foty tu na fore zverejnené od 418 , prevodovka je presne rovnaká, kľukovku som ešte nemeral,
nemôžem nájsť číslo na motore, môžete mi upresniť kde sa nachádza, na hlave je na odliatok AT a 4 čísla, to asi nebude ono,
monte carlo:
prosím takisto upresniť miesto na ráme, kde sa nachádza číslo,
dakujem za kontakty v MB, skúsim aj tam
|
|
|
12.34 1.12.2011
| milan morava
| | |
|
|
|
Máte určitě řízení vpravo.Na motoru na straně řidiče pod výfukovým potrubím je číslo motoru.Je hůře vidět, ale je tam. Musí být pětimístné, např. 42222. Kontakt do M. Boleslavi je jednoduchý, napište dopis a pošlete na adresu Škoda auto a. s. , archiv firmy, p. mgr. Lukáš Nachtmann, Třída Václava Klementa, 293 01 M. Boleslav. Podle síly těch poloos to vypadá, že pokud opravdu máte 418, jsou měněné za ty z modelu 420.
Ještě upozornění- až Vám z MB odepíšou, resp. pošlou certifikát, tak tam asi bude, že máte Populara 418. Je to trochu zmatečné, v Knihách motorů (výrobní knihy) jsou pod číslem 418 evidovány i Populary 420 tuším že až do roku 1937.
|
|
|
16.00 1.12.2011
| milan morava
| | |
|
|
|
Ještě k rámu.Nevím jak první Populary 418 a Monte Carla, ale další Populary číslo na rámu nemají !! Pokud rám číslo má, bylo mu nejspíš úředně přiděleno v 50. letech, kdy při určitých úředních úkonech DI číslo vyžadovaly a tak ho přidělily. Do rámu ho vyrazily opravny ČSAO. Osobně jsem vlastnil řadu Popularů, ale číslo rámu neměl žádný.
|
|